econad bvba - Meierij 51a - 9820 Merelbeke - tel: 0497 93 89 53 - info@econad.be

Wie is econad ?

 

Sedert 2009 is econad actief op het vlak van epb-verslaggeving en veiligheidscoördinatie. Later werden daar het uitvoeren van blowerdoortests en het opmaken van epc of energieprestatiecertificaten aan toegevoegd.

De activiteiten werden gestart als eenmanszaak maar omwille van de expansie van de opdrachtenportefeuille en de complexiteit van de toegekende opdrachten, werd besloten om alles vanaf 2014 onder te brengen in de bvba econad.

Van bij de opstart zijn we uitgegaan van het creëeren van een meerwaarde voor onze klanten onder een duidelijk moto.

 

- Based on engineering, driven by passion -

 

Heel wat bouwers zien de energieprestatieregelgeving als een zoveelste verplichting die op hen afkomt tijdens het bouwen of verbouwen die alleen maar geld kost. Ze gaan op zoek naar die verslaggever die ‘de klus’ zo goedkoop mogelijk kan klaren om met zo min mogelijk investeringen net de normen te halen.

Maar waarom zou u deze “verplichting” niet zien als een unieke opportuniteit? U (ver)bouwt maar één of hoogstens een paar keer in een mensenleven. Waarom er dan net op dat moment niet alles aan doen om de fundamenten te leggen van een woning die net zo vooruitstrevend is als uw hightech multiroom audiosysteem of smartphone? De meerkosten die dit voor uw bouwproject met zich meebrengt worden ruimschoots gecompenseerd, zowel op korte als op lange termijn. Immers, zowel de overheid, distributienetbeheerders, gemeenten enz. ontwikkelden tal van financiële stimuli om diegenen die beter doen dan het gemiddelde van de klas te belonen.

EPB verslaggeving is voor ons veel meer dan “gewoon voldoen”. In elk project zoekt een dynamisch team van gedreven ingenieurs naar die oplossingen die u niet alleen een comfortabele en zuinige woning opleveren waar het aangenaam wonen is maar tevens financieel zoveel mogelijk return opleveren. Zo heeft ervaring aangetoond dat het laten dalen van het E-peil met een paar E-punten duizenden euros kan opleveren. En dit voor de kostprijs van een paar honderd euro…

Interesse? Neem gerust contact op zodat wij u onze visie op energie-efficiënt bouwen kunnen toelichten.